Kooravond

Decor: klein zaaltje met rijen rechte stoelen, een piano en muziekstandaards

Brenda : Welke malloot bedacht dat zeven uur ’s avonds een goede starttijd is?

Natascha: En dat zeg jij? Verrassend, en dat terwijl je nog niet eens een goudvis bezit. Laat staan een man die op zijn werk geen klok heeft en na acht jaar nog steeds niet door heeft dat  kinderen  niet uit zichzelf naar bed gaan.

Brenda: Kon je weer niet weg  komen? Je moet die mán van jou eens opvoeden, in plaats van die kinderen.

Natascha: Sprak de vrouw die zich niet bindt.

Brenda: Jij denkt toch niet dat ik zo idioot ben om dat nu al te doen? Ik kijk wel link uit. En jij bent zeker geen goed reclamebord.

Natascha: Ach meisje, wat klink je nog jong en naïef. Als jouw biologische klok eenmaal gaat luiden piep je wel anders.

Brenda: Lekker laten luiden zou ik zo zeggen. En voorlopig luidt ie niet, zeker niet na afgelopen weekend. Romantiek was alles wat mijn biologische klok sloeg, dus mij hoor je niet praten over luiernijd.

Natascha: Vandaar dat je er zo slecht uitziet met die wallen onder je ogen. Vermoeiend zeker, al dat geflikflooi?

Brenda:  Moeten we ongesteld worden? Of  is het soms de menopauze? Mijn moeder had er ook zo’n last van, ik was blij toen ik op kamers  kon. Voor jouw gemoedsrust, mijn weekend was uiterst ontspannen, dank voor je belangstelling. Lekker slenteren langs zee, dineren aan de waterkant en vervolgens slapen in het Kurhaus. Wist je dat ze daar roomservice hebben met een champagne ontbijt?

Natascha:  Laten  we ons nu maar even op de muziek gaan storten, vind je niet? Ik kijk met jou mee vandaag. Heb mijn map in de badkamer laten liggen bij het verschonen van Esmee. Die muziek ken ik niet. Heb ik wat gemist vorige week ?

Brenda: Dit is het sologedeelte uit de Habanera.  Die gaf Johan me, hebben we even samen doorgenomen.

Natascha: Samen doorgenomen? Wanneer was dat dan? Jij moet toch altijd meteen weg na afloop?

Brenda: Het was niet tijdens koor.

Natascha: Het was niet tijdens koor. En nu moet ik zeker raden wanneer het wel was. Nou, daar pas ik lekker voor.

Brenda: Ach, toch de menopauze, ik vergeet ook steeds hoe oud je al bent. Maar als je het zo nodig weten wilt, ik kwam hem toevallig tegen en van het een kwam het ander.

Natascha: Van het een kwam het ander. Mooie uitdrukking. Zit ook een wereld aan mogelijkheden  achter, van het een kwam het ander.

Brenda: Zeg, wat is jouw probleem? Ik ben zo vrij als een vogeltje zoals je eerder al zo fijntjes vermeldde, en Johan is pas gescheiden. Dus.

Natascha:  Dus. Wat mijn probleem is? Wat mijn probleem is? Dat dit de manier is waarop je hier blijkbaar aan een solo  komt, dat is dus mijn probleem!

Brenda: Wie zegt dat ik de solo krijg? Johan gaat daar heel integer mee om hoor.

Natascha: Ja, laten we het daar vooral  eens over hebben. Over Johans integriteit. Lijkt me een uitstekend gespreksonderwerp, Johans integriteit.  Voor jouw informatie, aspirant koorlid, ik zit inmiddels vijf jaar op koor en kan je met de neus aanwijzen welke alten en sopranen gesoleerd hebben. Bij ieder optreden  een andere soliste. Dat zijn vrouw  het nog zo lang met hem heeft uitgehouden  is een wonder.

STEM UIT DE COULISSEN: WE GAAN BEGINNEN!

Brenda (fluisterend) Heb jij wel eens een solo gehad?

Natascha: ……

Brenda: Nou?

Natascha: Een keer, vijf jaar geleden.